top of page

Van Beperking naar Versterking: Bouw aan een Inclusieve Werkomgeving

Welkom bij ons nieuwste spel, “Van Beperking naar Versterking”! In dit leerzame spel gaan we op een interactieve reis om te ontdekken hoe we mensen met een vorm van beperking kunnen laten participeren in onze organisaties. Maak kennis met een enthousiaste participatiekandidaat die misschien wel een waardevolle aanwinst kan zijn voor jou team. Laten we samen ontdekken wat er nodig is om een inclusieve werkomgeving te creëren.

Tijdens het spel draait alles om het verzamelen van blauwe versterkingspunten. Deze punten vertegenwoordigen de positieve acties die je onderneemt om mensen met beperkingen te ondersteunen. Elke keer dat je een stap neemt in de richting van inclusie en diversiteit, verdien je versterkingspunten. Hoe meer punten je verzamelt, hoe sterke ren inclusiever jouw organisatie wordt.


Mocht je een vraag of situatie tegenkomen waar je niet meteen het juiste antwoord op weet, dan kun je versterkingspunten inleveren om extra begeleiding te krijgen. We willen dat je je volledig kunt inzetten voor inclusie, dus aarzel niet om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Samen kunnen we obstakels overwinnen en kansen creëren.

Tijdens het spul zul je dilemma’s tegenkomen die je met je team moet bespreken. Deze dilemma’s zijn scenario’s uit het echte leven die situaties weerspiegelen waar je mogelijk mee te maken krijgt bij het verwelkomen van mensen met beperkingen. Door openlijk en respectvol met elkaar te praten over deze dilemma’s, kunnen we begrip opbouwen en samen oplossingen vinden. Voor elk besproken dilemma verdien je één versterkingspunt.


Op de hoekvlakken van het spelboard bevindt zich de versterkingsmeter. Deze meter geeft aan hoe versterkt jouw organisatie is op verschillende gebieden, zoals toegankelijkheid, communicatie, aanpassingsvermogen en ondersteuning. Telkens wanneer je een versterkingspunt verdient, kun je de meter in het bijbehorende hoekvlak invullen. Zo krijg je een visuele weergave van de vooruitgang die je boekt.


“Van Beperking naar Versterking” is niet alleen een spel, maar ook een instrument om bewustwording te creëren, de dialoog te stimuleren en concrete stappen te zetten naar inclusie en diversiteit binnen jouw organisatie. Laten we samenwerken om barrières te doorbreken, talent te omarmen en een omgeving te creëren waarin iedereen kan gedijen.

Komentar

Dinilai 0 dari 5 bintang.
Belum ada penilaian

Tambahkan penilaian
bottom of page