top of page

"Democratia: Het Opbouwen van een Land, Balanceren van Belangen en Samenwerken"

Ambition Group's nieuwe Serious Management Experience, Democratia, biedt een meeslepende ervaring waarbij spelers worden uitgedaagd om binnen een vastgestelde tijdspanne een meerpartijendemocratie op te bouwen. Het spel speelt zich af op een fictief eiland genaamd Democratia, ergens in de Stille Oceaan. Het eiland is recent onafhankelijk geworden en de regerende partij heeft twee jaar de tijd om een stabiel democratisch systeem op te bouwen dat de rechtsstaat respecteert. De VN heeft gewaarschuwd dat falen om dit doel te bereiken, zal resulteren in het eiland dat een protectoraat wordt.

Democratia wordt gespeeld op onze vaste locatie bij strandtent Xiringuito op het prachtige strand van Scheveningen!Schrijf je hieronder in voor een open spelsessie.

Als facilitator introduceert u de spelers in het politieke landschap van Democratia, waarbij verschillende groepen zijn ontstaan ​​met verschillende achtergronden en politieke belangen. De partijen moeten hun politieke agenda's vooruit helpen zonder onderling vertrouwen en samenwerking in gevaar te brengen. De spelers worden verdeeld in verschillende politieke partijen en moeten samenwerken om een ​​coalitieakkoord op te stellen dat hun belangen weerspiegelt.

Om het coalitieakkoord op te stellen, moeten partijen het eens of oneens zijn met 15 politieke verklaringen en vervolgens consensus bereiken over ten minste 10 van deze verklaringen. De politieke partij die erin slaagt om de meeste van haar agenda-items veilig te stellen en tegelijkertijd een goede dialoog met de andere partijen te behouden en de meters van het land onder controle te houden, wint het spel.


De meters van het land zijn kritieke indicatoren van de staat van het eiland en beginnen op 50%. De partijen moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat deze meters aan het einde van ronde 4 ten minste 50% zijn. Naast de meters van het land moeten de partijen ook letten op hun eigen politieke partijpunten, die zullen toenemen of afnemen op basis van hun prestaties gedurende het spel.

Het spel gaat niet alleen om winnen; spelers kunnen ook virtuele zetels verdienen voor hun politieke partij door goed te presteren op opdrachten of bepaalde kanskaarten te trekken. Democratia daagt spelers uit om strategisch te denken, effectief te communiceren en vaardig te onderhandelen om hun doelstellingen te bereiken terwijl ze de behoeften van het land en hun politieke belangen in evenwicht houden.


Democratia is een leuke en educatieve manier om meer te leren over democratie, onderhandeling en leiderschap. Het biedt spelers een unieke kans om de complexiteit van het opbouwen van een functionerende regering te ervaren, terwijl ze tegelijkertijd scherp letten op hun eigen partijbelangen. Dit spel is geschikt voor individuen en groepen die geïnteresseerd zijn in politiek, leiderschap en management. Dus, zet je denkpet op en ervaar hoe het is om politicus te zijn!


Registreer je nu voor een open spelsessie op het strand van Scheveningen!
1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Feb 21, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Super!

Like
bottom of page